Vivian Kjølholm
kennel@visabellak.dk
3450 Allerød
+45 51 68 05 75
Visabellak

Om os og vores Bichon Havanais kennel

Vi er en familie på fire som er bosat i Allerød, Nordsjælland.

Vores hundeeventyr startede i 2013 da vi fik vores Vigga (Netesminde’s Princes Patsy) fra Kennel Netesminde.
En fantastisk kærlig lille tæve med et herligt og roligt sind, som man kun kan knuselske.
Vigga blev Dansk Champion i 2018.
Vigga er vores første hund og har derfor prøvet lidt og hvert. Vigga trænes i Agility, Hoopers, Sportræning og Ringtræning.
Læs mere om Vigga her.

Hun var så skøn og herlig, at vi snart måtte have en Bichon Havanais mere – og denne gang ville vi gerne prøve lykken uden for landets grænser og dermed få lidt nyt ‘blod’ til Danmark. 

I efteråret 2014 hentede vi så vores 2. tæve SeSey (Silkebris Black Magic) i Haugesund, Norge, hos Kennel Silkebris.
En gudeskøn og smuk tæve som vi er så uendeligt glade for.
SeSey har pt. 6 Champion titler og vi håber på endnu flere i årene der kommer.  
SeSey trænes i NoseWork, Lydighed og Ringtræning og har været min trofaste Partner på den 1½ årige Hunde- og klikker instruktør uddannelse som jeg færdiggjorde i marts 2020.
Læs mere om SeSey her.

I 2017 beholdte vi Shanti (Visabellak’s Bianchi) fra vores eget B-kuld – en rigtig sød og lærevillig skønhed, som har været min ene ‘Partner’ på den  1½ årige Hunde- og klikker instruktør uddannelse, som jeg afsluttede i marts 2020.
Herudover trænes Shanti i NoseWork, Sportræning og Lydighed. Læs mere om Shanti her.

Kennel og opdræt af Bichon Havanais hvalpe

UdstillingNoseWork, Sportræning, lydighedstræning og Rally er den primære sport med vores hunde – og vores døtre Mathilde og Laura, har begge været med på udstillinger og har hjulpet og deltaget aktivt med de forskellige gøremål, når man nu har hund. Bl.a. har Mathilde stillet til juniorhandling på udstillingerne og Laura har gået til Agility med Vigga.

Efter vi fik Vigga, gik det hurtigt op for mig, at det her med hund var helt fantastisk og drømmen om at lave et seriøst og kærligt stueopdræt rykkede sig hurtigt tættere på.

Der blev taget DKK’s Opdrætteruddannelse og DKK’s Hundeholderske uddannelse så jeg kunne få mit Dansk Kennel Klub Kennelmærke – og navnet blev dannet ud fra forbogstavet i mit fornavn + mit mellemnavn + og forbogstavet i mit efternavn.

Vi opdrætter kun hunde med DKK stamtavle og på hunde som opfylder Nordens Kennel Klubber og Nordens Specialklubbers avlsrestriktioner/anbefalinger – dette værende sig:
DKK     (Dansk Kennel Klub)
SKK      (Svensk Kennel Klub)
NKK     (Norsk Kennel Klub)
KSS       (Klubben for små selskabshunde)
BBHC   (Bichon, Bolognese & Havanais Club)
NBHK  (Norsk Bichon Havanais Klub)

Dette betyder, at hvalpe fra os, kommer fra forældre der er avlsgodkendt via udstilling eller ved et eksteriør arrangement, er Patella undersøgt med resultat 0/0, er øjenlyst og øjenundersøgt og indavlsprocenten er tæt på 0 % ved de første 3 led.

Sundhed er én ting – men temperament og udseende er også yderst vigtigt for at få en harmonisk, racetypisk og sund Bichon Havanais.
Vi lægger derfor yderligere stor vægt på, at den valgte han til vores tæver har de mentale og race-typiske egenskaber som vi gerne vil have mere af.
Læs meget mere om vores målsætning her.
 

Bichon Havanais – en selskabshund med stort S

Havaneseren har en udpræget sans for at tilpasse sig, hvor de nu end kommer hen – bare resten af familien er med, – hvilket gør det nemt at have dem med overalt. Og vores hunde er selskabshunde med stort S og er en vigtig del af vores familie. De færdes derfor hvor vi er, hygger med i sofaen, får fredagsguf, sover ved særlige lejligheder sengen og er med på ferie i ind- og udland.

Der bliver brugt rigtig megen tid på alverdens kurser og aktiviteter, så vores hunde kan være i deres es, være korrekt og godt stimuleret, og ikke mindst føle sig godt forstået som hund.

Af gennemgået kurser og foredrag kan bl.a. nævnes: 

Hundeinstruktør uddannelse ved Hund & Træning
Kropskontrol og Coretræning
Hundemassage til husbehov
Hundesvømning
Ringtræning
Mentalbeskrivelser
Rally-O
Agility
NoseWork
Hundetænder og deres pleje
Hundeernæring
BARF fodring
Hundehjernegymnastik
Førstehjælp til hunde
Sportræning
Genetik
Farvegenetik
Anatomi
BAT Træning

Se evt. mere her.

Vi håber, I har fået lyst til at se mere på vores side og I er altid velkommen til at kontakte os, hvis der er spørgsmål om racen, udstilling, avl eller hvalpesocialisering.

Kærlig hilsen
Vivian Isabella Kjølholm og Lars Kjølholm